steungezin gezocht voor Mats 12 jaar (fictieve naam)

Categorieën:
activiteiten, ondersteuning
Zichtbaarheid:
Alle gebruikers

steungezin gezocht voor Mats 12 jaar (fictieve naam)

Mats (12) zoekt een steungezin
Mats is een vrolijke jongen van 12 jaar! Er wordt een steungezin gezocht waar Mats zich verder kan ontwikkelen en groeien. We zoeken een plek waar hij woensdagmiddag en zaterdag heen kan om ouders te ontlasten. Wanneer Mats zich thuis voelt in het steungezin, willen we graag de dagen uitbreiden met mogelijk een nachtje slapen. Momenteel lukt dit nog niet vanwege angsten bij Mats betreft slapen en heimwee.

Mats springt graag trampoline om zijn prikkels kwijt te kunnen, hij vind actief bezig zijn leuk. Maar kan ook rustig met Playmobil spelen en de Nintendo Switch. Hij is gek van dieren maar vind deze dan soms ook weer eng. Mats heeft paardgereden en zou dit best wel weer willen doen. Zijn passie zijn wolven! Zijn kamer staat er vol mee en hij weet veel weetjes over de wolf. Hij is gediagnosticeerd met ASS. Dit is soms lastig gezien zijn sociaal emotionele ontwikkeling en hij wordt snel overvraagd. Mats heeft kenmerken van ADHD en heeft ook epilepsie waardoor er altijd nabijheid nodig is. Hij heeft veel ondersteuning nodig in alledaagse dingen. Dit vraagt veel begrip van zijn omgeving.

Wat voor gezin zoeken we?
We zijn op zoek naar een pleeggezin in Zeeuws Vlaanderen met andere kinderen vanaf 5/6 jaar waar Mats mee kan spelen, want in het dagelijks leven zijn er geen vriendjes buiten school om. Dit is dus heel belangrijk voor zijn ontwikkeling. Ouders vinden het fijn als Mats in het steungezin zorgeloos kan opgroeien en het steungezin een ondersteunende rol kan bieden bij de opvoeding van Mats.

Ben je of ken je het pleeggezin voor Mats?
Spreekt het profiel van mats jou aan? Of ken je mensen waarvan je denkt dat zij hem een passende plek kunnen bieden? Of wil je meer informatie? Neem dan contact op met Paula Duvekot van Juvent, telefonisch via 0682956812 of per e-mail pduvekot@juvent.nl

Het profiel van mats is echt, de naam en de foto niet. De moeder van mats toestemming gegeven om deze oproep te plaatsen.

gepubliceerd: 16 oktober 2020
vinkje Deze hulpvraag is gezien door de servicedesk.

Om je hulp aan te bieden of reacties te bekijken moet je inloggen.